Construct 2

Hier vind je onze Construct 2 lessen.

Construct 2 kun je gebruiken om 2D spelletjes te maken.

 

Instructievideo over 2D spellenbouw in Construct2. Basis Les 1 : opstarten, maken van een sprite en spelen van je eerste ( saaie ) 2D spel.

Les 2

Instructievideo over 2d Spellenbouw in Construct2. Basis Les 2 : opstarten, maken van een sprite en laten bewegen van deze sprite.

Instructievideo over 2D spellenbouw in Construct2. Basis Les 3 : opstarten, maken van een sprite en laten bewegen van deze sprite plus een tweede sprite die gespawned wordt bovenop de eerste en beweegt!

Instructievideo over 2D spellenbouwen in Construct2.
Basis Les 4 : opstarten, maken van een sprite en laten bewegen van deze sprite plus een tweede sprite die gespawned wordt bovenop de eerste en beweegt. Er is een boss toegevoegd en er wordt uitgelegd hoe je gedrag kunt implementeren zodat de boss verslagen kan worden. Tevens is er uitgelegd hoe je animaties kunt maken.

Instructievideo over 2D spellenbouwen in Construct2. Basis Les 5 : opstarten, maken van een sprite en laten bewegen van deze sprite plus een tweede sprite die gespawned wordt bovenop de eerste en beweegt. Er is een boss toegevoegd en er wordt uitgelegd hoe je gedrag kunt implementeren zodat de boss verslagen kan worden. Verder wordt het tiled background maken uitgelegd en wordt er bullet gedrag aan de boss geknoopt om hem te laten bewegen.

Construct2 les6
Je kunt hiervan leren :
- Aanmaken verschillende schermen en via knopjes bereiken
- Platform gaming
- Cirkel beweging sprites

 

Instructievideo over Construct2 Basis les 7 : de laatste les over het uploaden van de gegenereerde html5 code naar een webserver zodat iedereen je spel kan spelen!